Frank Buurman


Frank Buurman (Psychotherapeut/GZ-psycholoog) is sinds 2002 werkzaam in de GGZ. Bij de GGZ NoordHolland Noord heeft hij bij diverse afdelingen gewerkt en de post master opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut voltooid. Hierdoor heeft hij brede ervaring met het behandelen van angst- en stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, levensfaseproblemen en identiteitsvraagstukken. Vanaf september 2010 werkt hij als vrijgevestigd psychotherapeut en is verbonden geweest aan Ströer Psychotherapie. In 2013 heeft hij een jaar in de Verenigde Staten onderzoek gedaan aan de Yale Universiteit – afdeling Public Health. Na terugkomst in Nederland is hij gaan werken bij Invivo Clinics als psychotherapeut en is als praktijkopleider betrokken geweest bij de postmaster opleiding tot GZ-psycholoog.

Ik ga er van uit dat iedereen streeft naar een leven dat voldoening biedt op het vlak van onder anderen gezin, partnerrelatie, vriendschappen en professioneel gebied. Er kan een periode in het leven zijn dat dit minder het geval is en het doel van psychotherapie is daarbij het verminderen van de psychische klachten die een cliënt er bij ondervindt. In de therapie staat de persoonlijke ontwikkeling centraal en onderzoeken we herhalende denk-, gevoels- en gedragspatronen die een zinvol leven en psychische gezondheid in de weg kunnen staan. Een essentieel onderdeel in mijn psychotherapeutische behandelingen is de relatie tussen therapeut en cliënt, waarin veiligheid, vertrouwen en transparantie centraal staan.

Bij mij kunnen cliënten terecht voor individuele en groepsbehandeling van angst- en stemmingsstoornissen, spanningsklachten, zelfbeeldproblematiek, verwerkingsproblematiek en lichte tot matige persoonlijkheidsproblematiek.

Ik bied persoonsgerichte behandelingen in het kader van de gespecialiseerde GGZ en in de generalistische basis GGZ, die zowel kort als langer durend kunnen zijn.

Voor de uitoefening van mijn vak vind ik het belangrijk om kennis en vaardigheden bij te houden en neem daarvoor deel aan intervisie met collega-psychotherapeuten en doe aan regelmatige nascholing.

Wachttijden: Er is per direct plek voor groepspsychotherapie. Bij mij is er momenteel geen ruimte voor individuele behandeling.

Kwaliteitsstatuut: in te zien op mijn praktijk

 

Publicatie:

Joan K. Monin, Annie Xu, Hannah-Rose Mitchell, Frank Buurman & Catherine Riffin (2017): Recalling support provision decreases distress and anger in response to partner suffering, Aging & Mental Health. In press.

http://dx.doi.org/10.1080/13607863.2017.1286452

Email: f.buurman@psychotherapiedetijd.nl
Telefoon: 06 – 15 10 61 21 (Bereikbaar: maandag, dinsdagochtend, woensdag en donderdag)

Vakanties en afwezigheid:  

Zomervakantie:

Kerstvakantie: 23 december t/m 07 januari 2024

Afwezig:

BIG GZ-psycholoog: 09065375525
BIG Psychotherapeut: 29065375516
AGB-code persoonlijk: 94011443 | KvK-nummer: 50599259